spirituális ebike túra: Fertő táj, a világörökség
Sale ended
Eszterházy-kastély
Fertőd
Fertőszéplak
Papkert
Sopron
Mithras szentély Fertőrákos
Mörbisch kikötő
Fertő táj - szikes puszta

Fertő táj, a világörökség - főúri paloták, paraszti hajlékok, védett természeti értékek, csend, bor, nádasok, sztyeppe tó, történelmi városok és tájat óvó, alkotó ember, mindez egyben a Fertő-táj. Ismerd meg az évezredes táj történetét és töltődj fel testben és lélekben!

 • Időtartam: 1 nap
 • Táv: 60 km
 • Prémium minőségű Bosch középmotoros Corratec elektromos kerékpárral
 • Fertő-táj, a világörökség - a legszebb tájak és építészeti látnivalók
 • Lélekmelegítő sétával a Papkertben
 • Soproni városnézéssel
 • Hajózással a Fertő-tavon
A részvételi díj tartalmazza

A részvételi díj tartalmazza:

 • elektromos kerékpár bérlés
 • túravezetés és szervezés
Nem része

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • utazás a helyszínre
 • szállás
 • étkezés
 • belépők
Időtartam8 Óra
Hozza magával
 • Öltözet: strapabíró és sportos, az évszaknak és az időjárásnak megfelelő ruházat, edzőcipő,esőkabát, tartalék meleg ruha. 
 • Felszerelés: kisméretű hátizsák vagy övtáska a kerékpártúrához, napszemüveg, víz, szőlőcukor, müzli szelet, kis törölköző.
 • Bukósisak: Ha van saját kerékpáros sisakja, hozza magával, de igény esetén a helyszínen bérelhető.
 • Személyes iratok, a határátlépéshez személyi igazolvány vagy útlevél.
RésztvevőkA túra minimum 5 fővel indul, maximum létszám 10 fő
KategóriákBicikli Túrák, Városnéző Túrák
NyelvMagyar
Nyitvatartási idő
Feltételek

Minimum 14 éves életkor, minimum 150 cm magasság szükséges a túrán való részvételhez.18 év alatti résztvevők csak nagykorú kísérővel vehetnek részt a túrákon.Kérjük, csak akkor jelentkezzen a kerékpártúrára, ha magabiztosan kerékpározik és tisztában van a kerékpárosokra vonatkozó KRESZ szabályokkal. Az ebike használatát túravezetőnk indulás előtt megmutatja. Kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri betegség, valamint az egyensúlyzavar.

Fontos információ

Találkozó időpontja: 08:30 óra

A túra indulása: 09.00 óra

Kérjük az időpontok pontos betartását.

Kiindulópont/visszaérkezés: Fertőd , Fertőd bike Fertőd, Fő u. 22.

Öltözet: strapabíró és sportos, az évszaknak és az időjárásnak megfelelő ruházat, edzőcipő, lehetőleg lélegző anyagból (pl. Gore-Tex) készült esőkabát, tartalék meleg ruha. Felszerelés: kisméretű hátizsák vagy övtáska a kerékpártúrához, napszemüveg, víz, szőlőcukor, müzli szelet, kis törölköző. Bukósisak: Ha van saját kerékpáros sisakja, hozza magával, de igény esetén a helyszínen bérelhető. Személyes iratok, a határátlépéshez személyi igazolvány vagy útlevél.

Helyszín

Fertőd , Fertőd bike Fertőd, Fő u. 22.
Fertőd, Fertőd bike, Fő utca, Magyarország

Szolgáltató

Smile-EbikeTours.com

További információ

Útvonal: Fertőd – Fertőszéplak- Hidegség – Sopron – Fertőrákos – Mörbisch(Fertőmeggyes) - – Illmitz (Illmic) – Apetlon (Mosonbánfalva)- Sarród- Fertőd

Táv: kb 60 km

Program: Fertődről, a Fertőd Bike elől indulunk, a biciklik kiosztása, beállítása és az e-bike működésének bemutatása után kezdjük mai túránkat.

Elsőként Fertőd nemzetközi hírű nevezetességét, az Eszterházy-kastélyt és az azt körülölelő parkot tekintjük meg (kívülről), majd Fertőszéplak felé indulunk. Nagyon rövid bemelegítő bringázást követően első állomásunkra érünk, hogy a Peisonia Látogatóközpont „Fertő táj ékkövei” kiállítását megtekintsük.

Hegykő és Fertőhomok hangulatos falvai mellett elhaladva Hidegség a következő megálló: itt a Papkertet („Élővizek forrása meditációs park” látogatjuk meg, amely egy igazi édenkert, ahol pihenhet a szem, feltöltődhet a test és lélek. Érdemes a mezítlábas ösvényt és a friss forrásvízzel táplált Kneipp taposót is kipróbálni – a felfrissülés garantált. (Hozz magaddal egy törölközőt, jól fog esni a lábadnak mielőtt visszalépsz a cipődbe).

Innen Sopronba vezet mai túránk, ahol túravezetőnk megismertet a „hűség városával”, és ebédelésre is lehetőség nyílik. Kellőképpen feltöltődve vágunk neki a délutánnak. Eltekerünk Fertőrákosra, ahol egy pár percre megállunk a Mithras szentélynél: mai spirituális témánkhoz jól illeszkedik ez a közvetlenül a kerékpárút mentén található római kori Napisten templom.

A rövid pihenő után folytatjuk utunkat és átlépjük az osztrák-magyar határt – pár km után megérkezünk Fertőmeggyesre. A szőlőültetvényeiről híres község 1848-ig Sopronhoz tartozott. Mörbisch nemzetközi hírű nevezetessége a víziszínpad, ahol esténként látványos opera- és musical előadások láthatóak. Hajóra szállunk, és átkelünk a Fertő-tó keleti partjára, Illmitzbe. A kikötőtől a falut egy 4km hosszú töltésen keresztül érjük el, útközben szépen gondozott szőlőültetvényeket, csőszkunyhót és gémeskútat is láthatunk. A kilátókból jól belátható a szikes puszta, és az azt körülvevő vízivilág.A hangulatos osztrák település főterén áll a község plébániatemploma és a Szent Bertalan kút. A település másik érdekessége a Tavimadár Múzeum (Seevogelmuseum).

Mosonbánfalvánál visszatérünk Magyarországra, és a madárvilágban gazdag, szikes pusztán át vezető kerékpárúton Sarród érintésével megérkezünk Fertődre, a Fertődbike kölcsönzőjéhez.

0 Értékelés
Sajnos nincs elérhető értékelés. Legyen az első, aki értékeli spirituális ebike túra: Fertő táj, a világörökség!
70,00 EUR 72,00 EUR
TICKETS MIND ELKELT!

Sorry, this offer is no longer available.

Please call : +36706009100